Uunidonitsit
Hunajadonitsit, kookoslimedonitsit ja perusdonitsit valmistuvat käden käänteessa ja saavat suupielet sokerisiksi.
Annos:
12 donitsia
Valmistus:
helppo, nopea
Sopii hyvin:
siman kanssa
Reseptistä
Pikamunkeista jalostetut uunidonitsit valmistuvat käden käänteessä ja ovat parhaimmillaan heti tuoreena. Vaihtelua donitsien makumaailmaan tuovat suussasulavat hunajadonitsit ja eksoottisemmat kookoslimedonitsit.
Vinkit:
Donitsit voi paistaa myös muffinssivuoissa tai -pellillä. Hunajadonitseista saa kevyempiä dippaamalla ne hunajavoiseoksen sijasta hunajavesiseokseen. Kokeile donitsien sokeroinnin sijasta niiden dippaamista esim. kuivattuun marjarouheeseen tai kookoshiutaleisiin. Kookoslimedonitsien limen makua voi korostaa raastamalla myös kuorta taikinaan.
Ainesosat ja valmistus
Perusdonitsit:
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ dl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl maitoa
- 1 muna
- viimeistelyyn: voita ja sokeria
Sekoita kuivat aineet. Lisää maito ja muna. Sekoita lusikalla tasaiseksi. Laita taikina pursotuspussiin (tai esim.minigrip-pussiin). Leikkaa pussin kärki (kulma) auki ja pursota taikinaa öljyllä voidellun donitsivuoan koloihin. Paista uunissa 200 asteessa noin 8 minuutin ajan. Dippaa donitsit sulatettuun voihin ja kieritä sitten sokerissa.
Hunajadonitsit:
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ dl hunajaa
- 1/4 tl suolaa
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl maitoa
- 1 muna
- viimeistelyyn: 2 rkl hunajaa ja 2 rkl voita, sokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään. Notkista hunaja mikrossa tai käytä juoksevaa hunajaa. Sekoita hunaja noin puoleen desilitraan maitoa ja lisää seokseen sitten loput maidot, sekoita hyvin. Lisää hunajamaito ja muna kuivien aineiden joukkoon, sekoita tasaiseksi. Laita taikina pursotuspussiin. Leikkaa pussin kärki auki ja pursota taikinaa ruokaöljyllä voidellun donitsivuoan koloihin. Paista uunissa 200 asteessa noin 8 minuutin ajan. Notkista hunaja ja voi mikrossa, sekoita. Irrota donitsit vuoasta, dippaa hunajavoiseokseen ja kierittele sokerissa (tai marjarouheessa, kookoshiutaleissa tms).
Kookoslimedonitsit:
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ dl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1½ tl leivinjauhetta
- 2 dl kookosmaitoa
- ½ dl maitoa
- 1 limen mehu
- 1 muna
- viimeistelyyn: voita, sokeria ja kookoshiutaleita
Sekoita kuivat aineet. Lisää kookosmaito, limen mehu,maito ja muna. Sekoita tasaiseksi lusikalla. Laita taikina pursotuspussiin (tai esim.minigrip-pussiin). Leikkaa pussin kärki (kulma) auki ja pursota taikinaa öljyllä voidellun donitsivuoan koloihin. Paista uunissa 200 asteessa noin 8 minuutin ajan. Dippaa donitsit sulatettuun voihin ja kieritä sitten sokerissa ja kookoshiutaleissa.
Ravintoarvot (valinnainen, vain ehdotuksena sopisiko tähän)
- Proteiini (per 100 g) 35%
- Hiilihydraatteja (per 100 g) 76%
Step by Step Instructions
Step 1
Sed porttitor lectus nibh. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi.
Step 2
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisci. Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt nibh pulvinar a. Nulla porttitor accumsan tincidunt.
Step 3
Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt nibh pulvinar a. Nulla porttitor accumsan tincidunt.
Step 4
Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in
Step 5
Elementum id enim. Vivamus magna justo, lacinia eget consectetur sed, convallis at tellus. Proin eget tortor risus.
0 kommenttia