Blogin nimikkotäytekku
Hyvä syy leipoa -täytekakku
Annos:
2 munan kakku
Valmistus:
kahden päivän aikana
Sopii hyvin:
Juhlaan, herkutteluun
Reseptistä
Blogin nimikkotäytekakussa on voisokerikakkupohja ja yksi täyteväli vadelma-mustaherukkahillokkeella ja valkosuklaa-vaniljatäytteellä. Kakkupohjassa on sovellettu 70%-ohjetta. Kakkua koristaa blogin logo ja runsas kinuskinen kuorrutus. Lisää kakusta blogissa:
Blogin nimikkotäytekakku, pieni mutta täyttä tavaraa
Vinkkejä: Kahden munan voisokerikakkupohja on mitoitettu halkaisijaltaan 16cm kakkuvuokaan. Kahden täytevälin kakun saa tekemällä kolmen munan pohjan saman kokoiseen vuokaan. Ohje on helposti muokattavissa myös isompaa kakkua varten.
Valmista hilloke ja kinuski etukäteen valmiiksi.
Täyte riittää yhteen kakkuväliin, kakun päälle sekä sivuille ohueksi kerrokseksi. Täytekakku kannattaa täyttää päivää ennen tarjoilua, jolloin maut ja kosteus ehtivät tasoittua. Kuorrutus ja koristelu tarjoilupäivänä.
Ainesosat ja valmistus
Vadelma-mustaherukkahilloke yhteen täyteväliin:
- 2 dl vadelmia
- 1 ½ dl mustaherukoita
- 180 g hillosokeria (hienosokeri käy myös)
- ½-1 rkl vettä
Laita marjat, sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes mustaherukat pehmenevät. Jäähdytä hilloke ja säilytä kakun täyttämiseen asti jääkaapissa.
- 1 dl kermaa (kuohu tai vispi)
- 0,75dl fariinisokeria
- 2 munaa
- sokeria
- vehnäjauhoja
- perunajauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 40 g voita
- 1 ½ dl kermaa
- 100 g vaniljarahkaa
- 1 rkl vaniljakreemijauhetta
- 60 g valkosuklaata raastettuna
- kakkuvuoka
- kakkupahvi
- reunakalvo
- musta/punaherukkamehua kakun kostuttamiseen
Kokoa kakku irtopohjakakkuvuoan reunuksen sisään kakkupahvin päälle. Käytä reunakalvoa tai vuoraa vuoka leivinpaperisuikaleella. Halkaise kakkupohja kahteen osaan, laita toinen puoli reunusvuoan pohjalle. Kostuta herukkamehulla. Levitä pohjan päälle hilloketta, säästä pieni osa. (Jos hilloke on jäänyt vetiseksi, käytä vähemmän mehua kostuttamiseen, tai siivilöi hieman hilloketta.) Levitä hillokkeen päälle valkosuklaa-vanilja -täyte, säästä noin 1 dl. Levitä loput hillokkeesta täytteen päälle ohueksi kerrokseksi. Kostuta kakkupohjan toinen puoli ja nosta kanneksi. Peitä kelmulla ja säilytä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
- 2½ dl Flora Vispiä
- ½ dl aiemmin tehtyä kinuskia
- 3-4 tl vaniljakreemijauhetta
- noin 1 dl säästettyä valkosuklaa-vanilja-täytettä
- kakkukuva
- kinuskinen kuorrute
0 kommenttia