Laskiaispikapulla

Moneksi taipuva pikapulla maustetaan laskiaisena mantelimassalla, lisukkeena vadelmahillo ja kermavaahto. 

Annos:

10-12 palaa

Valmistus:

helppo

Sopii hyvin:

teen ja kahvin kanssa

Reseptistä

Luottoresepti osoittaa taas muuntautumiskykynsä. Maustamalla mantelimassalla ja höystämällä hillolla sekä kermavaahdolla Otavan suuren keittokirjan pikapulla muuttuu laskiaispikapullaksi. Vaihtoehtoisena versiona mantelimassaton laskiaspikapulla.

Sama pikapullan resepti on pohjana myös tämän blogin valkosuklaisessa musteherukkapokekakussa.

Vinkit:

22-24 cm irtopohjainen kakkuvuoka on sopiva laskiaspikapullalle. Mantelimassan määrää voi muutella mieltymysten mukaan. Vähennä sokerin määrää jos käytät enemmön mantelimassaa (esim. 150g mantelimassaa ja 1 dl sokeria). Jos jätät mantelimassan pois, laita 1,5 dl sokeria.

Ainesosat ja valmistus

Vaihtoehto 1: Taikina mantelimassalla

  • 100 g margariinia tai voita
  • 75-100 g mantelimassaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1, 25  dl sokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl hienonnettua kardemummaa
  • 2 dl maitoa
  • raesokeria

Laita voi kattilaan sulamaan, paloittele mantelimassa voin sekaan. Sekoittele kunnes voi on sulanut ja mantelimassa sekoittunut voin joukkoon. Jätä hetkeksi jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kylmä maito mantelimassaseoksen joukkoon, sekoita.  Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina reunoiltaa voideltuun irtopohjakakkuvuokaan, jossa on pohjalla leivinpaperi. Ripottele raesokoeria taikinan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 25-30 minuutin ajan. Anna pikapullan jäähtyä leiviniinalla peitettynä.

 

Vaihtoehto 2: Taikina ilman mantelimassaa:

  • 100 g  margariinia (juoksevaa margariinia tai sulatettua voita)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl hienonnettua kardemummaa
  • 200 g rahkaa (esim. valkosuklaa-vadelma, tai vanilja, myös maustamaton käy)
  • 1 dl maitoa
  • raesokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää juokseva rasva, rahka ja maito. Sekoita käännellen tasaiseksi. Kaada taikina reunoiltaan voideltuun irtopohjakakkuvuokaan, jossa on pohjalla leivinpaperi. Ripottele raesokoeria taikinan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35-40 minuutin ajan. (Kypsyminen kestää hieman kauemmin kuin vaihtoehtoisen pikapullan.) Anna pikapullan jäähtyä leivinliinalla peitettynä. 

 

Lisäksi:

  • hilloa (esim. vadelma tai mansikka)
  • .2 dl kermaa
  • 1- 1,5 rkl tomusokeria
  •  ½ rkl vaniljakreemijauhetta

Halkaise jäähtynyt kakku kahteen osaan. Levitä hillo alemman puoliskon päälle. Tee kermavaahto. Vaniljakreemijauheella saat jämäkämmän vaahdon pursotettavaksi. Pursota tai levitä kermavaahto hillon päälle. Nosta kansi päälle. Käytä laskiaispikapullan leikkaamiseen terävää veistä.

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *