Kinuskikääretorttu ja päärynävaahto

Kinuskinnälän tyydyttävä kääretorttu ja valekevyt päärynävaahto.

Annos:

1 kääretorttu,              12-14 palaa 

 

Valmistus:

Nopeahko, helppo

Sopii hyvin:

Gluteiinittomaankin leivontaan

Reseptistä

Ei pelkästään kinuski, vaan myös suutuntumaa luovat hampaissa rahiseva sokeri tortun pinnalla ja valekevyen päärynävaahdon pienet päärynän muruset. Näistä muodostuu kinuskikääretortun maku ja elämys.

 

Vinkit:

Kuvien torttu paistettu 32cm x34cm (sisämitat) pellillä. Pikaleivonnaisen tästä saa käyttämällä valmista paksua kinuskikastiketta ja valmista päärynäsosetta. Torttu maistuu myös sellaisenaan, ilman vaahtolisuketta. Vehnäjauhon sijasta voi käyttää myös gluteeiintionta jauhoa.

Ainesosat ja valmistus

Kinuski:

  • 2 dl kermaa
  • 2 dl fariinisokeria 

Taikina:

  • 4 munaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Päärynävaahto:

  • 2,5 dl Flora Vispiä tai kermaa
  • 2 -3 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljakreemijauhetta
  • 1 pieni päärynä tai 2 rkl valmista päärynäsosetta

 

Keitä kinuski etukäteen valmiiksi. Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kun seos on kiehahtanut, jatka keittämistä miedolla lämmöllä noin 12-15 minuutin ajan välillä sekoitellen. Jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.

Valmista kääretorttutaikina. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekota kuivat aineet yhteen ja lisää lopuksi munasokerivaahdon joukkoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuutin ajan. Kumoa paistunut torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Irroita päällä oleva leivinpaperi varovasti. 

Sekoita jääkaapissa ollut kinuski tasaiseksi ja levitä kääretorttulevyn päälle. Kääri torttu rullalle. Kääri leivinpaperi kääretortun ympärille ja laita torttu jääkaappiin asettumaan ja maustumaan vähintään siksi aikaa kun valmistat päärynävaahdon.

Kuori päärynä ja pilko palasiksi. Laita palat kulhossa mikroon. Lämmitä paloja kunnes ne pehmenevät niin, että ne menevät lusikalla helposti rikki. Surauta pehmenneet palat sauva- tai tehosekoittimella soseeksi. Soseen ei tarvitse olla sileää, pienet päärynän murut saa tuntua suussa. 

Vatkaa Flora Vispi ja osa sokerista vaahdoksi. Vatkaa loppuvaiheessa myös vaniljakreemijauhe vaahtoon. Lisää 2 rkl päärynäsosetta vaahtoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää halutessasi vielä tomusokeria. Jos käyttämäsi päärynäsose on löysää, voit lisätä vaniljakreemijauhetta vaahdon jämäköittämiseksi.

Leikkaa torttu viipaleiksi ja tarjoile päärynävaahdon kanssa.

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *