Kerrosmokkapalat

Kermatoffeekreemi mokkapalapohjakerrosten välissä ja kuorrutuksen päälle pursotettuna muuttaa mokkapalat salonkikelpoisiksi.

Annos:

35 palaa

Valmistus:

helpohko mutta vaatii hieman vaivannäköä

Sopii hyvin:

mokkapalojen ystäville

Reseptistä

Pyörää ei aina tarvitse keksiä uudelleen, kerrosmokkapaloihin on sovellettu Valion mokkapalojen pohjan ohjetta. Kermatoffeekreemi on tuttu tämän blogin kermatoffeekakun reseptistä. Kuorrute on perinteinen mokkapalojen kuorrute.

Vinkit:

Käytä säädettävää reunavuokaa jo pohjan paistamiseen, saat tasaiset reunat. Kokeile eri makuisia kreemejä kerrosten väliin ja pursotuksiin. Voit vaihtelun vuoksi tehdä yhtenäisen levykakun koristeluineen, älä leikkaa silloin valmiiksi paloiksi. 

 

Ainesosat ja valmistus

Pohjat (aineksetx2):

  • 4 munaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl leivinjauhetta

Kermatoffeekreemi kakun väliin:

  • ½ pussia kermatoffeekarkkeja (Omar)
  • 50 g voita
  • 2 rkl kahvia
  • 100 g margariinia
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g tuorejuustoa

Kuorrute:

  • 8 dl tomusokeria
  • 8 rkl valmista kahvia
  • 100 g voita (tai margariinia)
  • 3 rkl kaakaojauhetta

Kermatoffeekreemi pursotuksiin:

  • 1/4 pussia kermatoffeekarkkeja
  • 25 g voita
  • 1 rkl vettä
  • 50 g margariinia
  • 1 dl tomusokeria
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 25 g tuorejuustoa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi, sekoita kylmä maito sulaneen voin joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauho- ja rasvaseokset vähän kerrallaan vuorotellen muna-vaahdon sekaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (sisämitat 42 x 31 cm). Paista uunin keskiosassa 180 asteessa noin 12-15 minuutin ajan. Tee toinen samanlainen pohja. 

Tee kakun väliin tuleva kermatoffeekreemi.  Keitä kahvi valmiiksi. Sulata toffeet voin kanssa kattilassa vesihauteessa. Lisää kahvi joukkoon sulatuksen loppuvaiheessa, sekoita tasaiseksi. Nosta pois astia pois vesihauteesta, jätä odottamaan. Vatkaa margariini, tomusokeri ja vaniljasokeri huolella, noin viiden minuutin ajan. Kopisuttele vispilöistä rasvasokeriseos pois ja vatkaa samoilla vispilöillä tuorejuusto voi-omar-seoksen joukkoon. Yhdistä seokset ja vatkaa huolella kunnes kreemi on kiiltävää ja jämäkkää.

Laita toinen pohjista alustalleen ylösalaisin (leivinpaperia vasten ollut puoli ylöspäin). Levitä kreemi pohjan päälle. Nosta toinen pohjakerros kreemin päälle ylösalaisin. Tarvittaessa voit siirtää ylemmän kerroksen kahteen tai kolmeen osaan leikattuna, saumat jäävät kuorrutteen alle piiloon. Leikkaa veitsellä reunat ja kulmat suoriksi. Aseta säädettävä suorakaiteen muotoinen reunavuoka kakun ympärille tiiviisti. 

Tee kuorrute. Sulata voi kattilassa, lisää tomusokeri, kahvi ja kaakaojauhe. Pidä kattila hellan levyllä hyvin miedolla lämmöllä ja sekoita kunnes kuorrute on sileää. Levitä kuorrute mokkapalapohjan päälle reunusvuoan sisään. Levitä tasaiseksi esimerkiksi kakkuraapalla. Kuorrute jähmettyy nopeasti, joten koristele nonparelleilla heti. Laita koko systeemi kreemin valmistuksen ajaksi jääkaappiin muovilla peiteltynä ennen kuin leikkaat paloiksi.

Valmista kreemi pursotuksia varten. Kreemimäärä riittää kuvan mukaisiin pieniin pursotuksiin, isompia pursotuksia varten tee kaksinkertainen annos. Sulata voi ja toffeet vesihauteessa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Nosta pois vesihauteesta. Vatkaa margariini ja sokerit vaahdoksi. Lisää tuorejuusto voitoffeeseokseen. Yhdistä seokset ja vatkaa kunnes kreemi on kiiltävää. Leikkaa kakku sopiviksi paloiksi. Koristele mokkapalat pursotuksin, voit vielä lisätä nonpparelleja tai sokerihelmiä kreemikoristeisiin. 

Säilytä kerrosmokkapalat jääkaapissa.

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *