Kermatoffeelastut

Omar-kolmioiden pikkusisar koukuttaa käymään keksipurkilla. Sormisuolahiutaleet keksin päällä paitsi koristavat, myös taittavat liian makeuden. Yhdistelmä on vastustamaton. 

Annos:

n. 75 lastua

Valmistus:

1,5 tuntia

Sopii hyvin:

Herkkuhetkiin

Reseptistä

Omar-kolmioiden (tai toffeekolmioiden) reseptillä syntyi näiden pikkusisar, kermatoffeelastu. Ainesosat ja määrät ovat samat, taikina vain pyöriteltiin nyt palloiksi, jotka paistuvat uunissa ohuiksi, sitkeän rapeiksi lastuiksi. Äkkimakeutta taittaa sormisuolahiutaleet. Säilytä lastut tiivissä lasipurkissa, jotta keksien sitkeys säilyy ja lukitussa purkissa jos haluat että näitä on jäljellä vielä huomenna..

Huomioitavaa:

Uunin lämpötila vaikuttaa mm. lastujen paksuuteen. Matalammassa lämmössä kiertoilmauunissa paistettuna lastuista tulee paksumpia. Parhaimmillaan lastut ovat hieman sitkeinä, joten älä paista liian kauan. Kuvien lastuihin suola lisätty paistamisen jäljeen, pienempi määrä suolaa riittää.

Ainesosat ja valmistus

  • 250 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 2 ½ fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 5 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 pussi  kermatoffee-karkkeja
  • sormisuolaa

Murenna valmiiksi kermatoffeet, jokainen noin kahdeksaan osaan. Vatkaa voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää munat ja vatkaa. Sekoita vehnöjauhoihin leivinjauhe ja suola, sekoita taikinan joukkoon. Lisää murennetut kermatoffeet taikinaan. Muodosta taikinasta palloja. Yhteen palloon menee vähän vajaa ruokalusikallinen taikinaa. Laita pallot leivinpaperin päälle uunipellille, jätä leviämisvaraa. Paista 175 asteisessa uunissa. Kun pallot ovat levinneet, avaa uunin luukku ja ripottele nopeasti keksien päälle hyppysellinen sormisuolaa. Jatka paistamista kunnes keksit ovat kauniin värisiä. Keksit kohoavat paistamisen aikana ja lopuksi läsähtävät kasaan, poista keksit viimeistään tässä vaiheessa uunista. Paistoaika noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä. 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *