Kauralastut
Perinteiset kauralastut valmistuvat nopeasti. Vaihtelua makuun saa suklaahipuilla, fariinisokerilla ja kookoshiutaleilla.
Annos:
18-20 lastua
Valmistus:
helppo, nopea
Sopii hyvin:
herkkuhetkiin

Reseptistä
Perinteiset kauralastut ovat nopeita ja helppoja valmistaa. Tämä resepti on otettu talteen 1990-luvun alussa. Vaihtelua perusreseptiin saa suklaahipuilla tai esimerkiksi kookoshiutaleilla, joita voi ripotella taikinanokareiden päälle. Osan (esim. puolet) voi korvata fariinisokerilla.

Ainesosat ja valmistus
Taikina:
- 50 g voita tai margariinia
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- (suklaahippuja tai kookoshiutaleita)
Sulata rasva. Lisää muut aineet rasvan joukkoon ja sekoita. Nosta pieniä taikinanokareita leivinpaperoidulle pellille. (Ripottele päälle suklaahippusia.) Jätä nokareiden väliin noin 10 cm tilaa leviämistä varten. Paista 200 asteessa noin 5 minuutin ajan. Anna jäähtyä pellillä.
Kaarevia lastuja voi tehdä nostamalla lämpimät lastut varovasti kaulimen tai esimerkiksi talouspaperihylsyn päälle jäähtymään. Teippaa hylsy pöytään tai laita sen sisälle esimerkiksi veitsi, jotta hylsy ei kierähdä.




0 kommenttia