Kauralastut

Perinteiset kauralastut valmistuvat nopeasti. Vaihtelua makuun saa suklaahipuilla, fariinisokerilla ja kookoshiutaleilla.

Annos:

18-20 lastua

Valmistus:

helppo, nopea

 

Sopii hyvin:

herkkuhetkiin

Reseptistä

Perinteiset kauralastut ovat nopeita ja helppoja valmistaa. Tämä resepti on otettu talteen 1990-luvun alussa. Vaihtelua perusreseptiin saa suklaahipuilla tai esimerkiksi kookoshiutaleilla, joita voi ripotella taikinanokareiden päälle. Osan (esim. puolet) voi korvata fariinisokerilla. 

 

Ainesosat ja valmistus

Taikina:

  • 50 g voita tai margariinia
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • (suklaahippuja tai kookoshiutaleita)

Sulata rasva. Lisää muut aineet rasvan joukkoon ja sekoita. Nosta pieniä taikinanokareita leivinpaperoidulle pellille. (Ripottele päälle suklaahippusia.) Jätä nokareiden väliin noin 10 cm tilaa leviämistä varten. Paista 200 asteessa noin 5 minuutin ajan. Anna jäähtyä pellillä. 

Kaarevia lastuja voi tehdä nostamalla lämpimät lastut varovasti kaulimen tai esimerkiksi talouspaperihylsyn päälle jäähtymään. Teippaa hylsy pöytään tai laita sen sisälle esimerkiksi veitsi, jotta hylsy ei kierähdä.

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *