Chili-kasvispiirakka pekonilla

Suomalaisen miehen toiveleivonnainen: suolainen piirakka, jossa kasvikset kohtaavat pekonin ja Aurajuusto chilin.  

Annos:

4-6 henkilöä

Valmistus:

1 tunti

Sopii hyvin:

salaatin kanssa

Reseptistä

”Jotain suolaista, voisi olla kasvista, tulista, rapeaksi paistettua pekonia.. Ja Aurajuustoa täytyy  aina olla.”

Arin toiveesta syntyi suolainen, tulinen, kasvispiirakka, jossa kasvikset kohtaavat pekonin ja Aurajuusto chilin. Lue lisää reseptistä ja Arin tarinasta blogissa:

Chilikasvispiirakkaa pekonilla, viisikymppisen työllistymistarina

Vinkkejä:

  • Reseptissä on kaksi makuvaihtoehtoa: Aurajuusto & tavallinen salsakastike sekä emmental-juustoraaste & barbecue-dippi/kastike, jälkimmäinen sulkujen sisällä.
  • Pohja paranee jääkaappisäilytyksessä.
  • Uudelleen lämmitys onnistuu hyvin uunissa.
  • Piirakan voi tehdä irtopohjavuokaan tai piirakkavuokaan.
  • Keraamista vuokaa käyttäessäsi lisää paistoaikaa.

 

 

Ainesosat ja valmistus

Pohja:

  • 150 g voita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 30 g Aurajuustoa (tai 1dl emmentaljuustoraastetta)
  • 1 dl kylmää vettä

Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön. Mittaa vehnäjauhot,leivinjauhe ja suola. Sekoita käsin pehmeä voi kuiviin aineisiin. Lisää juusto ja vesi. Taikina on helpompi levittää piirakkavuokaan, jos se saa levätä hetken jääkaapissa. Tällä välin voi valmistaa täytteen.

Täyte ja päällys:

  • 200 g punaista ja vihreää paprikaa
  • 150 g tomaattia
  • noin puolet keskikokoisesta chili-paprikasta (mieto) tai oman maun mukaan
  • 1 dl kermaa
  • 1 muna
  • 60 g Aurajuustoa (tai  1 dl emmental-juustoraastetta)
  • 1 dl salsakastiketta (tai barbecue-dippiä/kastiketta)
  • 140 g pekonia
  • 2 dl murennettuja nachoja

Paista pekoni pannulla rapeahkoksi. Valuta pekonista irtorasva takaisin pannulle ja  laita pekonit talouspaperin päälle odottamaan.

Pilko paprikat (punainen, vihreä ja chili) ja tomaatti. Kuullota pannulla pekonista jääneessä rasvassa.

Sekoita muna, kerma, aurajuusto (tai juustoraaste) ja salsakastike keskenään. 

Levitä pohjataikina piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista uunissa keskitasolla 220 asteessa noin 5 minuuttia. Levitä pohjan päälle kuullotetut kasvikset ja sen päälle kermaseos. Ripottele murskatut nachot kerrokseksi. Pilko pekoni nachojen päälle. Jatka paistamista noin 15 minuutin ajan..

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *