Caramel Brownie Cheesecake
Uunissa paistettava juustokakku, joka syödään viimeistä murua myöten.
Annos:
Yksi iso kakku tai kaksi pientä kakkua
Valmistus:
Uunissa
Sopii hyvin:
Makean nälkään

Reseptistä
Caramel Brownie juustokakussa on digestive-keksi pohja, oman maun mukaan enemmän tai vähemmän kinuskinen juustokakkuosa ja brownie-kerros päällä. Maultaan raikkaampi kakku tulee käyttämällä tavallista kondensoitua maitoa. Karamelisoidulla kondensoidulla maidolla maku on hieman täyteläisempi ja kinuskisempi (sivun kuvissa molempia versioita).
Vinkit:
Ohjeen ainekset riittävät halkaisijaltaan 24 cm vuoassa paistettuun kakkuun tai kahteen 16 cm kakkuun. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Vuoan reunat voi myös vuorata leivinpaperilla tai ne voi voidella vuokaspraylla tai ruokaöljyllä.

Ainesosat ja valmistus
Pohja:
- 200 g Digestive-keksejä
- 100 g voita
Murskaa keksit. Sulata voi. Sekoita sula voi keksimurskaan. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle.
Caramel-tuorejuustokerros:
- 500 g Philadelphiajuustoa
- 1 purkki (395 g) kondensoitua maitoa tai karamelisoitua kondensoitua maitoa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 munaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää kondensoitu maito, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon munat. Nopea, lyhyt vatkaus riittää. Siivilöi lopuksi vehnäjauhot seoksen päälle ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos keksipohjan päälle. Paista uunissa 180 asteessa noin 25 minuutin ajan. Kakku on tällöin sen verran hyytynyt, että se kestää brownie-taikinan painon.
Brownietaikina:
- 50 g voita
- 75 g suklaata
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/4 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 muna
Valmista brownietaikina kakun paistuessa. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita muna ja suklaaseos kuivien aineiden joukkoon. Annostele brownie-taikina nokareina uunista oteteun kakun päälle. Levitä taikinaa lusikalla varovasti. Brownie-taikina leviää hieman uunissa, joten ei haittaa, vaikka sitä ei saa levitettyä tasaisesti. Laita kakku takaisin uuniin paistumaan noin 25-30 minuutin ajaksi. Kakun kokonaispaistoaika on 50-55 minuuttia.
Jäähdytä kakku. Laita jääkaappiin hyytymään yön ajaksi tai noin viideksi tunniksi. Irrota vuoan reunus ja leivinpaperi. Siirrä kakku tarjoilualustalle. Kakun päälle voi siivilöidä tomusokeria koristeeksi juuri ennen tarjoilua.




Työkavereille tiedoksi: mikäli haluatte tehdä samanlaista kakkua kuin mitä söitte kahvihuoneessa, käyttäkää kondensoitua maitoa, ei karamelisoitua. 😊
Herkullisen näköinen ! Nam
🙂
Näyttää tosi maukkaalta 👌
🙂